Om oss & Företaget

Vi som skapat Maid heter Emilia Morsten och Emma Esko. Vi är två legitimerade sjuksköterskor med många års arbetslivserfarenhet inom vårdsektorn. Vi har erfarenhet av att arbeta inom äldreomsorgen och har själva upplevt den tidsbrist som råder i dagsläget och den maktlöshet det innebär att inte ges tid och möjlighet att kunna hjälpa en människa med allt denne har behov av. En idé väcktes därför om att starta ett företag där fokus ska ligga på att ge den äldre människan mer frihet och ökad social stimulans, något som vi dessvärre ofta upplevt är en bristvara i dagens samhälle. Vårt omsorgskoncept kan liknas vid en daglig verksamhet, men som utförs i det egna hemmet och på så vis blir individuell och skräddarsydd efter kundens unika behov. Vi kan även ses som ett komplement till hemtjänsten. Vi vill ge äldre människor all den tid och det stöd som behövs för att ge vardagen ett viktigt innehåll.

För dig som är senior:

För oss är det av största vikt att du som kund bestämmer vad du vill att vi gör för dig. Vi erbjuder därför allt ifrån att vi lagar god och nyttig mat tillsammans och kanske rensar upp i lådor och garderober till eskortering till och från ex. sjukgymnast, läkare eller frisören. Varför inte gå på museum eller teater, eller kanske ta en långpromenad i solen? På så sätt kan dina dagar fyllas med stimulerande aktiviteter, anpassade efter dina önskemål och behov. Vi bistår även med praktiska tjänster i hemmet, som t.ex. att plocka i ordning så att det blir fint hemma, betala en räkning eller byta en glödlampa. Det är helt upp till dig att bestämma hur vi kan hjälpa dig på bästa sätt. Vårt mål är att med våra omsorgstjänster ge dig glädje och frihet i form av sällskap och socialt umgänge samt hjälp med diverse praktiska göromål i och utanför hemmet. Vi vill helt enkelt kunna få bidra till att du får ett mer friare, innehållsrikare och lyckligare liv!

För dig som är anhörig:

Många önskar ett mer innehållsrikt liv för sina föräldrar och upplever att den hjälp föräldern har i dagsläget behöver kompletteras med något mer. Vi erbjuder en återkommande omsorgsmedarbetare som lägger mycket tid och vikt på att samtala och umgås, och som hjälper till med stort som smått. Vi fyller en social funktion som går att likna vid en daglig verksamhet. Vi är din förlängda arm som ger din förälder glädje, trygghet och ett utökat socialt umgänge. Din förälder och dennes unika behov och önskemål är alltid vårt fokus. Tillsammans bestämmer du och dina anhöriga hur vi kan hjälpa er på bästa sätt, läs gärna några förslagen under ”Våra tjänster”. Våra kvalitativa omsorgstjänster i och utanför hemmet avlastar även dig och ger dig mer kvalitétstid tillsammans med din förälder. Med våra tjänster vill vi ge dig känslan av att få ytterligare en familjemedlem att dela ansvaret med gentemot dina anhöriga. Vi finns här för dig som har fullt upp i livet men ändå vill ge dina föräldrar det absolut bästa.